Voor tijdens het breien!

Veel breiers vinden het fijn om wat geluid op de achtergrond te hebben tijdens het breien. Daar hoeft niet altijd beeld bij omdat je toch vaak je ogen op je breiwerk wilt houden. Wat is er dan leuker als het ook nog over breien gaat?

Een breipodcast!Breipodcast

Wij selecteerden een paar leuke brei-podcasts voor je zodat je lekker kunt luisteren tijdens het breien. Net alsof je in een gezellig breiclubje zit!

 

We beginnen met een superleuke en populaire brei-podcast in het Nederlands die ook de meest creatieve naam draagt:

 

"Het Ministerie van Gebreide Zaken"- gehost door de Vlaamse dames Loes en Jacky en af en toe Cor. Ze kletsen gezellig over hun eigen breiprojecten en ervaringen met garens en patronen en geven updates over wat er zoal in de breiwereld te doen is. Je vind hun podcast op Spotify. Een echte aanrader!

 

Er zijn ook enorm veel Engelstalige breipodcast te vinden. Wij maakten een top 3 voor je van de leukste Engelstalige breipodcastst:

 

1. "Make Good, A Knitting Podcast" - Gezellige podcast over pillende truien, slechte foto's, projecttassen, favoriete gereedschappen... en de breiadviesrubriek waar je op hebt gewacht!. (via Spotify)

 

2."The Grocery Girls Knit" - Gehost door Jodi en Tracie, twee enthousiaste breisters uit Canada. Ze bespreken nieuwe garenlijnen, breipatronen en delen hun eigen breiprojecten en ervaringen. (via Youtube, dus met beeld!)

 

3. "Yarn in the City" - Een podcast over breien, haken, en het creatieve leven in Londen. Het biedt interviews met ontwerpers, winkeliers en makers, evenals nieuws en evenementen in de breigemeenschap van Londen. (via digitalpodcast.com)

 

Dit zijn slechts een paar voorbeelden, maar er zijn nog veel meer breipodcasts beschikbaar, elk met hun eigen unieke inhoud en stijl. Je kunt verschillende podcasts uitproberen en kijken welke het beste bij je interesses past!