KAL 2024

De Dol-op-Wol Jubileum KAL 2024

Dol-op-Wol bestaat op 17 september 12,5 jaar! Dit speciale moment markeren we met een feestelijke brei-activiteit: onze eerste eigen Knit Along (KAL).

Bij deze KAL starten de deelnemers tegelijkertijd aan hetzelfde breiproject en wordt het patroon in delen vrijgegeven zodat iedereen tegelijkertijd begint en vooruitgaat. Het belooft een ontzettend leuke een leerzame KAL te worden, die toch zeer toegankelijk is voor breiers van alle niveaus!

De inschrijving voor de Knit Along (KAL) is geopend en daarmee heeft deze KAL ook officieel een naam gekregen: Square Up Sweater

Dit is jouw kans om een prachtige entrelac-trui te breien en tegelijkertijd nieuwe breivaardigheden te ontwikkelen. Het is een leuke manier om de herfst in te luiden met een project dat zowel uitdagend als bevredigend is!

Hoe doe ik mee? 

Je doet mee met de KAL door één van de 6 pakketten te bestellen. Je krijgt het garen dan zo snel mogelijk toegestuurd.

Het patroon voor de Square Up Sweater krijg je in 5 wekelijkse delen per mail, steeds op vrijdagavond rond 19.00 uur, toegestuurd. Het eerste deel dus op vrijdag 11 oktober 2024. Je krijgt het garen al eerder opgestuurd zodat je je proeflapje alvast kun breien. Meer info daarover ontvang je in de welkomstmail

De Square Up Sweater KAL is leuk en verslavend om te breien en uiteraard ook zeer leerzaam! 

KAL Square Up Sweater 2024

  • Kun je recht en averecht breien? Goed zo, wij leren je stap voor stap de rest van de technieken om deze mooie entrelac-trui te breien!
  • In 5 wekelijkse delen brei je samen met alle andere deelnemers aan de Square Up Sweater. We nemen je mee in het entrelac- avontuur in overzichtelijke stappen van de technieken met ondersteuning van duidelijke video instructies. 
  • Je kunt deelnemen aan de KAL groep op Ravelry om je ervaringen en voortgang te delen, vragen te stellen aan andere deelnemers of gewoon wat extra inspiratie op te doen.
  • Heb je dus zin om iets nieuws te leren, en in contact te komen met andere breiers die hetzelfde project als jij aan het breien zijn, dan is dit het moment om mee te doen met de Square Up Sweater-KAL van Dol-op-Wol! 

Belangrijke data:

  • Startdatum: vrijdag 11 oktober 2024 om 19.00 uur.
  • Einddatum: vrijdag 15 november 2024, maar je mag er natuurlijk ook gerust wat langer over doen ;-)

Benodigdheden:

  • Rondbreinaald 5,5mm en 5mm van 80 en 120 cm. of de dikte die je nodig hebt om op de juiste stekenverhouding te   komen.
  • Stekenmarkeerders
  • Sluitbare stekenmarkeerders
  • Schaar
  • Stopnaald
  • Optioneel: knittingcord of andere hulpdraad (om je trui te kunnen passen).
  • Optioneel: brei-elastiek voor de boorden.

 

De verschillende opties

Of je nu houdt van een klassieke uitstraling of juist van een gewaagde kleurencombinatie, wij hebben drie prachtige kleurvarianten en twee garenopties waaruit je kunt kiezen. Er is altijd wel een stijl die bij jouw smaak past!

KAL Square Up Sweater 2024

Brigitte No. 2.

De Brigitte No.2 is een erg zacht garen gemaakt van Alpaca, katoen en wol. Van dit garen krijgt je trui een nonchalante relaxte pasvorm met een soepele valling. Hierdoor krijgt het entrelacpatroon een iets minder bolle vorm maar is je trui wel heerlijk zacht en comfortabel.

Lett Lopi

Deze IJslandse wol is van nature wat stugger dan andere wolsoorten waardoor het entrelacpatroon extra goed uitkomt. Je trui behoud goed zijn vorm  en heeft een stevige robuuste structuur. Je trui zal hierdoor wel minder zacht aanvoelen. Dit is wel iets om rekening mee te houden als je hier gevoelig voor bent.

Verschillende kleurstijlen:

In drie, twee of 1 kleur:

KAL Square Up Sweater 2024

KAL Square Up Sweater 2024

Alle drie de kleurenstijlen kun je van de verschillende garens maken. Kies hierbij zelf je eigen kleurencombinatie zodat je trui helemaal uniek wordt!

 

Waar wacht je nog op?

Dit is jouw kans om je eigen unieke entrelac-trui te breien en tegelijkertijd je brei-ervaringen met anderen te kunnen delen. En bovendien een leuke manier om nieuwe breivaardigheden te ontwikkelen!

Ben je een van de eerste 50 deelnemers? Dan krijg je ook nog het PetiteKnit "Keep your Knit in Shape" brei-elastiek als welkomstcadeautje!

Ik doe mee!

#DolopWolKAL, #SquareUpSweaterKAL, #SUSKAL