Iets nieuws leren?

Of het nu gaat om te leren topdown breien, voor het eerst aan een Engelstalig patroon te beginnen of sokken leren breien, er is daar één overkoepelende tip voor: Begin in het klein!

Veel mensen durven niet te beginnen aan iets nieuws. Vaak komt dat omdat je niet weet of je het wel kunt of leuk vindt.


Iets nieuws leren, begin klein

Als je dan begint met bijvoorbeeld een babytruitje die in het rond van boven naar beneden gebreid wordt, dan komen alle verschillende onderdelen lekker snel aan bod en hoef je niet eerst uren te breien voordat je de nieuwe techniek voorgeschoteld krijgt. 

Dit geldt ook voor bijvoorbeeld sokken, begin met een babysokje om te zien of je het leuk vindt.

Voor bijvoorbeeld Engelstalige patronen geld hetzelfde. De beschrijving is niet anders dan voor een volwassen maat, maar je komt alle afkortingen en wisselende beschrijvingen wel eerder tegen.

Om het nog makkelijker te maken is er Ravelry.com. Op deze site vindt je tal van patronen waarbij je bijna oneindige selecties kunt maken met de filters die er geboden worden.

Filter bijvoorbeeld via de geavanceerde zoekfilters op techniek: breien, haken, weven of machinaal breien en ga zo verder op bijvoorbeeld het type project en de maat of gender en splits het verder uit naar gebruikte technieken of de taal.

Op deze manier kun je van alles (gratis) uitproberen en til je je skills naar een volgend niveau!