Categorieën

Nieuws en informatie

Aanbiedingen

Wat maakt wol sokkenwol?

In principe zou je van ieder garen wel sokken kunnen breien. Maar wat maakt wol nu sokkenwol?
Sokkenwol moet natuurlijk sterk en slijtvast zijn omdat je er op loopt. Daarom word er aan sokkengarens altijd een versterkende vezel toegevoegd. In de meeste gevallen is dit nylon, dat als polyamide op de garenwikkel vermeld wordt. Dat maakt de sok erg sterk en slijtvast.
Schoppel Wolle das Paar Das Paar van Schoppel Wolle. Twee identieke sokken met een leuk patroontje.
Ook bestaan er sokken die van 100% natuurlijke vezels gemaakt zijn. Er wordt er dus met natuurlijke materialen een slijtvaste samenstelling gemaakt. Dit kan gedaan worden met hennepvezels, linnenvezels zoals in de Alb Lino van Schoppel Wolle en ook met bamboevezels zoals in de Schoppel-Wolle Admiral Catprint Bambus Plus. Deze natuurlijke vezels zijn meestal iets minder sterk dan nylon.
  Schoppel Wolle Alb Lino     Schoppel Wolle Admiral cat Print Bambus Plus  
Kun je niet tegen wol? Ook dan is er nog steeds een goed alternatief. Lana Grossa heeft een aantal sokkengarens zonder wol. Bij ons vind je de Meilenweit Solo Cotone Unito en Print
Lana Grossa Solo Cotone Print
Vrijwel al onze andere sokkengarens bestaan uit 20-25% polyamide en 75 tot 80% wol. Deze garens zijn wat duurder dan sokkengarens met een groot percentage acryl, maar het grote voordeel is dat wol veel beter ademt dan acryl. Doordat wol veel meer vocht doorlaat is dit veel beter voor je voeten. 
Hier vind je al onze sokkengarens handig bij elkaar.