Wat maakt wol sokkenwol?

In principe zou je van ieder garen wel sokken kunnen breien. Maar wat maakt sokkenwol nou sokkenwol? 
Het belangrijkste verschil tussen gewone wol en sokkenwol is dat er bij sokkenwol een toevoeging zit die de wol slijtvaster maakt. Meestal is dit nylon, dat als polyamide op de garenwikkel vermeld wordt.
De verhouding tussen wol en nylon is vaak 75% wol en 25% nylon of 80% wol en 20% nylon.
Er zijn echter ook sokkengarens die slijtvast gemaakt zijn zonder een synthetische toevoeging. In dat geval wordt er vaak in plaats van nylon gekozen voor een andere plantaardige vezel zoals bijvoorbeeld bamboevezels. 
Ook is de wol in sokkenwol vaak behandeld met een superwashbehandeling zodat je je sokken makkelijk in de machine kunt wassen zonder dat ze krimpen of vervilten.
Das Paar van Schoppel Wolle. Twee identieke sokken met een leuk patroontje.
Ook bestaan er sokken die van 100% natuurlijke vezels gemaakt zijn. Er wordt er dus met natuurlijke materialen een slijtvaste samenstelling gemaakt. Dit kan gedaan worden met hennepvezels of linnenvezels zoals in de Alb Lino van Schoppel WolleDeze natuurlijke vezels zijn meestal iets minder sterk dan nylon.
  Schoppel Wolle Alb Lino     
Vrijwel al onze andere sokkengarens bestaan uit 20-25% polyamide en 75 tot 80% wol. Deze garens zijn wat duurder dan sokkengarens met een groot percentage acryl, maar het grote voordeel is dat wol veel beter ademt dan acryl. Doordat wol veel meer vocht doorlaat is dit veel beter voor je voeten. 
Hier vind je al onze sokkengarens handig bij elkaar.