Lyocell

Lyocell is een kunstmatige vezel op naturlijke basis. Lyocell geproduceerd uit houtpulp, meestal van eucalyptus- of beukenhout, via een proces dat bekend staat als de oplosmiddelspinmethode. 

Lyocell wordt beschouwd als een duurzame textielvezel vanwege verschillende redenen. Ten eerste wordt het gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, omdat houtpulp afkomstig is van snelgroeiende bomen die geen irrigatie of pesticiden nodig hebben. Bovendien is het oplosmiddel dat wordt gebruikt in het productieproces, meestal een oplosmiddel op basis van amineoxide, recyclebaar en wordt het bijna volledig hergebruikt, waardoor hetlyocell milieuvriendelijker is dan sommige andere textielproductieprocessen. 

Lyocell heeft ook enkele gunstige eigenschappen als textielvezel. Het is zeer absorberend, wat betekent dat het vocht goed opneemt en snel droogt, waardoor het comfortabel is om te dragen, vooral in warme en vochtige omstandigheden. Het heeft ook een zijdezachte textuur en een natuurlijke glans, waardoor het populair is voor kleding en beddengoed.

Vanwege zijn duurzame eigenschappen en comfort wordt Lyocell steeds populairder in de mode-industrie en wordt het gebruikt in een breed scala aan producten, waaronder kleding, beddengoed, handdoeken en zelfs meubelstoffering.