Kleuren mengen

Soms heb je een garen nodig voor een model waarbij je nèt niet de kleur kunt vinden die je graag zou willen. Je kunt dan natuurlijk voor een alternatief garen gaan, maar ook kun je de kleur van een garen "veranderen".
Neem hiervoor het garen van jouw keuze en kijk welke tint binnen die kleur je graag zou versterken. Dat kan helderder zijn, maar ook donkerder of lichter, warmer of dieper, etc. Om die kleur te versterken voeg je een dunne, licht pluizige draad toe die niets aan je stekenverhouding verandert maar wel een "waas" van kleur geeft die jij nu juist wilde versterken. 

kleuren mengen

Op de afbeelding zie je eerst een lichtere kleur toevoeging, daarna alleen het oorspronkelijke garen en daarna een klein randje met een verhelderende kleur.
Wij gebruiken als extra draad hiervoor altijd de Silkhair van Lana Grossa. Dit garen is heel dun en verandert zoals gezegd niets aan je stekenverhouding, maar vult de ruimte tussen de steken wel mooi op.

Een extra voordeel hiervan is dat je trui dus niet grover wordt, maar wel warmer door de extra isolatie van de opgevulde steken.