Breien met twee rondbreinaalden

Heb jij moeite met breien op sokkenaalden en vind je magic loop voor kleine rondjes onhandig? Dan is rondbreien met 2 rondbreinaalden misschien wat voor jou! Rondbreien met 2 naalden is een handige manier om kleine rondjes zoals sokken of de mouwen van een babytruitje te breien.

Je zet hiervoor de steken op op 1 rondbreinaald en verdeelt ze daarna over twee rondbreinaalden.

Neem, als het kan, twee rondbreinaalden met verschillende kleuren naaldpunten zodat je de rondbreinaalden makkelijk uit elkaar kunt zouden.

Schuif nu de steken die je het eerst hebt opgezet naar de punt van de rondbreinaald.Breien met twee rondbreinaalden

Bij het breien in het rond met twee rondbreinaalden gebruik je telkens één van de breinaalden om de steken te breien, terwijl de andere aan de achterkant met de steken erin hangt.


Begin met het breien van de eerste steek, gebruikmakend van de andere punt van dezelfde rondbreinaald. Let erop dat de steken niet draaien terwijl je ze in het rond verbindt. Neem de breidraad van de achterkant, dus vanaf de andere rondbreinaald. 


Nadat je de voorste steken hebt gebreid, trek je de rondbreinaald er verder doorheen, zodat deze steken op de kabel hangen. Draai je breiwerk om en schuif de volgende steken naar op de punt van de tweede rondbreinaald. Begin dan met breien met de andere punt van diezelfde rondbreinaald.

Op deze manier brei je telkens de helft van de steken met één rondbreinaald.