Categorieën

Nieuws en informatie

Aanbiedingen

Nieuwe workshops

De nieuwe workshops voor het derde kwartaal zijn weer gepland! Meld je snel aan, want sommige workshops zitten al snel vol.

Wat gaan we allemaal doen? 

Fair Isle over twee handen

Op donderdagavond 18 augustus leren we je de techniek van het Fair-Isle breien over twee handen zonder lussen aan de achterzijde. Voorwaarde is dat je zowel Continental/Duits kunt breien als "ouderwets" Nederlands.

We maken een begin van een leuke muts waarbij je keuze hebt uit twee verschillende ingebreide patronen.

Meer informatie

Haken voor beginners

In één avond leren we je de beginselen van het haken en maak je een start met een leuke wintermuts. We werken met lekker dik garen zodat je muts ook echt voor de winter klaar kan zijn.

Ben je linkshandig? Ook geen probleem, dan leggen we je alles gewoon linkshandig uit.

Meer informatie

Top Down een trui breien

Brei je eerste trui van boven naar beneden! In deze workshop brei je voor het eerst een trui van boven naar beneden, in het rond en helemaal naar jouw eigen maten. Je hoeft achteraf geen delen in elkaar te zetten, 
alles wordt aan één stuk gebreid.

Kun je recht en averecht breien? Doe dan mee!

De workshop bestaat uit 3 avonden.

Meer informatie 

Beginners breien/ Continental breien

Wil je graag leren breien of kun je misschien al lang breien maar wil je het graag op de Continental of Duitse manier leren? In deze workshop leren we je de beginselen van het breien op de Continental of Duitste manier. Dit is een ideale manier van breien voor op de rondbreinaald en die gaan we tijdens de workshop dan ook gebruiken.

Op de eerste avond beginnen we met breiend steken op te zetten en recht en averecht te breien. We breien een slof met de Feltro van Lana Grossa. Dit is en dik garen dat nadat je slof afgebreid is wordt vervilt in de wasmachine. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of je breiwerk wel netjes is, daar zie je door het vervilten in de machine niets meer van terug. Zo heb je dus altijd een geslaagd eerste project! 

Verderop in de workshop leer je hoe je een breipatroon leest, hoe je je werk in het rond sluit en leer je steken te minderen en af te kanten.

De workshop bestaat uit 2 avonden.

Meer informatie

Inschrijven? Stuur ons een berichtje