Categorieën

Nieuws en informatie

Aanbiedingen

Nog mooier minderen!

Als je een naar rechts liggende mindering wilt uitvoeren dan is er eigenlijk maar één manier om dat mooi te doen en dat is door twee steken recht samen te breien.
Wil je nu een naar links liggende mindering maken, dan zijn er veel manieren om dit te doen. De meest bekende in Nederland is dat je één steek afhaalt, de volgende steek recht breit en dan de afgehaalde steek over de gebreide steek haalt. Daarnaast is er nog de ssk (slip, slip, knit) of AAB (afhalen, afhalen, breien). Hierbij haal je twee steken, één voor één af alsof je ze recht zou breien. Daarna steek je met de punt van je linkernaald door de voorste lussen van de zojuist afgehaalde steken op je rechternaald, en brei je deze twee steken recht samen. Dit geeft al een nettere naar links vallende mindering.
ssk verbeterd

Als je ook over deze manier nog niet helemaal tevreden bent met het resultaat dan kun je ook de eerste steek recht afhalen en vervolgens zonder te draaien weer terugzetten op de linkernaald. Brei vervolgends de volgende twee steken samen door de achterlussen en je hebt een keurig nette samengebreide steek die naar links valt.