Categorieën

Nieuws en informatie

Aanbiedingen

Dol-op-Wol is inleverpunt voor de Grootste Gehaakte Deken ter Wereld!

In 2018 -als Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa is- gaan we als Nederland de wereld laten zien wat “Mienskip” (Samenleving/Community) is door de allergrootste gehaakte deken van de wereld neer te leggen.

Hoe doe je mee?Grootste Gehaakte Deken ter Wereld

De Grootste Gehaakte Deken vraagt  om:
1. granny squares van 10x10 cm te haken en in te leveren bij een inleverpunt zoals Dol-op-Wol. Er wordt dan een deken in de maat 140x200 cm van gemaakt.
2. te kijken of je in je eigen buurt, wijk of dorp met mensen uit een buurt-/verzorgingshuis of je eigen zangkoor, sportclub of vriendengroep een eigen deken kan haken in de maat 140x200 cm. die je daarna schenkt aan het dekenproject.

Kleur, materiaal en patroon zijn niet belangrijk, als de maat maar klopt.
In 2018 worden al die dekens aan elkaar gekoppeld tot één hele grote deken en laten we de wereld zien dat je met een kleine bijdrage door samen te werken tot iets groots in staat bent.

Na de uitdaging van minimaal 10,000 dekens worden de dekens geschonken aan goede doelen die de dekens uitdelen aan mensen die ze nodig hebben.
Het doel is de verbinding tussen mensen mogelijk te maken, het middel is ‘het (samen) haken” en het resultaat een deken.