Categorieën

Nieuws en informatie

Aanbiedingen

Viscose

Viscose, ook wel rayon of kunstzijde genoemd is een plantaardige vezel gemaakt van cellulose uit bijvoorbeeld hout, bamboe, zeealgen of katoen.

Eigenschappen

Viscose draagt erg comfortabel en is zijdezacht en valt soepel. 

Als viscose nat wordt, verliest het aan sterkte. Viscose wordt mede daarom in veel garens gemengd met andere sterkere materialen zoals bijvoorbeeld katoen, polyester of zijde.

Garens met viscose

Phildar Mystere

De Mystere van Phildar is een zacht bandgaren in licht gemêleeerde kleuren.

Phildar Mystere

Gemaakt van viscose en polyester maakt het dat dit garen mooi soepel valt. Met 3 bollen van 100 gram brei je al een trui in maat 42!

Lana Grossa Wakame

Lana Grossa Wakame

Lana Grossa Wakame is een heerlijk zacht zomergaren met 25% viscose uit zeealgen en 75% biologische katoen. Door de gepatenteerde SeaCell-technologie worden de huidverzorgende eigenschappen van de algen, die gewonnen worden uit de schone fjorden in IJsland, behouden. De SeaCell-vezels zijn warm in de winter en heerlijk koel in de zomer. En wat natuurlijk ook belangrijk is, het voelt heerlijk zacht aan! 

De huidverzorgende eigenschappen van de SeaCell-vezels blijven in stand, ook na het wassen in de machine op 30 gr.

Linarte van Lana Grossa

Lana Grossa Linarte

Linarte van Lana Grossa is een heerlijk zacht basis zomergaren. Het is een zogenaamd kettinggaren waardoor het veel volume heeft, maar in verhouding met andere garens licht is en een langere looplengte heeft.

Lana Grossa Linarte voelt en glanst als zijde.